Хмельницька міська громадська організація захисту тварин 

"Врятуй життя"
Форма входу
Логін:
Пароль:
Міні-чат
Друзі сайту
Друзі з Німеччини
Вконтакте
Однокласники
Facebook
Статистика
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: chibaira  
Форум » Оголошення » Знайшов » Хто прихистить Найду?
Хто прихистить Найду?
ПолинкаДата: Вівторок, 03.08.2010, 21:51 | Повідомлення # 1
Легенда
Група: Адміністрація
Повідомлень: 881
Статус: Offline
http://vsim.ua/news...._666330
Невідомий збив та покинув на узбіччі помирати бідолашну собаку.

У Хмельницькому існує досить актуальне питання бродячих собак. Одні схиляються до того, що таких тварин потрібно тримати у притулку, інші ж бачать вирішення проблеми у їх відстрілі. Останні аргументують вбивства тим, що безпритульні тварини агресивні і зачасту кидаються на людей. Але водночас досить часто можна побачити, як діти дражнять тварин, та й деяким дорослим вистачає розуму на подібне. Ми забуваємо, що “собака бывает кусачей только от жизни собачей”.

От як тепер, до прикладу, собака Найда повинна ставитися до людей, якщо один невідомий збив її машиною та залишив помирати на узбіччі дороги? На щастя, у тому місці прогулювалися хлопець із дівчиною, які і помітили собаку.

- Того вечора ми пішли прогулятися, і коли вперше проходили повз собаку, навіть не подумали, що вона травмована. А коли поверталися додому, тварина так і лежала на тому місці. Діана звернула увагу, що вона якась занадто пасивна. Собака лише час від часу намагалася встати, але задні лапи у неї були повністю нерухомі, - каже хмельничанин Віктор.

Як розповіли Віктор та Діана, собаку вони знайшли у Раковому поряд із ветеринарною лікарнею:

- Що робити - ми не знали. Думали, що у неї зламані кістки тазу. Сходили до ветлікарні, але вона уже була зачинена. Тоді вирішили забрати її до себе. Викликавши таксі, виникла проблема - як покласти собаку у авто: бідолашна не давала себе підняти, гарчала і намагалася вкусити. Нам пощастило із таксистом. Він нам допоміг, - розповідає Діана.

Наступного дня Найду уже повезли у лікарню:

- Ми думали, що завеземо її у ветлікарню і на цьому наша допомога їй закінчиться. Але не тут-то було. Коли ми чекали своєї черги в лікарні (собака була з підозрою на важку травму), травмованій трарині довелося перебувати на вулиці на спеці. Попереду ж нас пропустили якусь жінку із породистим, на вигляд здоровим собакою. Як виявляється, “блат” існує навіть, серед собак, - обурюється Віктор.

Рентген показав, що у Найди зламана права задня лапа. Цього ж дня їй зробили операцію – у травмовану лапу вставили шпицю. Після операції для Найди уже потрібно було шукати нову домівку на час лікування.

- Нам пропонували розмістити собаку у якомусь притулку, але він платний. Після операції ж коштів у нас не залишилося. А задарма Найду тримати ніхто не хотів, - говорить дівчина. – Нам допомогла сім’я мого брата, яка погодилася взяти тварину на час лікування. Найда зараз як у санаторії: їй знайшли будку, отримує повноцінне харчування. Шви з рани уже зняли, а згодом витягнуть шпицю.

От тільки де буде жити бідолашна собака, її рятівники не знають. Наразі тривають пошуки нової для неї домівки. Допомогти із твариною обіцяли волонтери хмельницької міської громадської організації захисту тварин “Врятуй життя”.

- Найда дуже хороша собака: спокійна і добра. Вона б стала у пригоді будь-якому господарю, - розхвалює Найду Віктор.

Підготував Аркадій Авраменко

Інформцаійна служба газети “Діловий тижневик “ВСІМ


 
Форум » Оголошення » Знайшов » Хто прихистить Найду?
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: