Хмельницька міська громадська організація захисту тварин 

"Врятуй життя"
Форма входу
Логін:
Пароль:
Міні-чат
Друзі сайту
Друзі з Німеччини
Вконтакте
Однокласники
Facebook
Статистика
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: chibaira  
Форум » Інше » Полезная информация » Заява прес-служби УЄФА про безпритульних тварин в Україні
Заява прес-служби УЄФА про безпритульних тварин в Україні
ПолинкаДата: Четвер, 25.03.2010, 19:53 | Повідомлення # 1
Легенда
Група: Адміністрація
Повідомлень: 881
Статус: Offline
Міжнародному товариству захисту тварин SOS

Заява прес-служби УЄФА

Жорстоке знищення безпритульних тварин в Україні перебуває в полі зору європейської спільноти. На захист тварин виступили відомі спортсмени, політики, журналісти та громадяни країн Західної Європи.

На адресу штаб-квартири УЄФА в швейцарському місті Нион надходять листи з проханням привернути увагу керівництва України до цієї проблеми і заручитися гарантіями того, що вирішувати проблему безпритульних тварин будуть шляхом стерилізації, а не їхнього убивства.

Автори листів звертають увагу на те, що Україна є членом Світової Організації з охорони здоров»я тварин (OIE) і повинна дотримуватися її вимог щодо гуманного ставлення до тварин, включаючи і безпритульних тварин.

Знайомимо громадськість з відповіддю прес-служби УЄФА (13.02.2010) на запит швейцарської журналістки Міreille Monnier з відомого журналу «I illustre» щодо ситуації з безпритульними тваринами в Україні напередодні проведення ЕВРО-2012.

Шановна Пані,

Після того, як з нами сконтактувалися представники швейцарської організації SOS-Chats, це питання стало одним із головних у наших відносинах з представниками органів влади України. 23 вересня 2009 УЄФА направило листа віце-прем’єр міністру України Івану Васюнику, в якому ми попросили вивчити це питання та прийняти адекватне рішення щодо його вирішення.

Пізніше під час багатьох зустрічей УЄФА піднімало це питання перед представниками органів влади України і отримала інформацію від Міністерства охорони навколишнього природного середовища України.


 
ПолинкаДата: Четвер, 25.03.2010, 19:53 | Повідомлення # 2
Легенда
Група: Адміністрація
Повідомлень: 881
Статус: Offline
Пан Мовчан, заступник міністра Мінприроди, після консультацій з представниками органів місцевої влади Києва, Харкова та з Управліннями ветеринарної медецини цих міст поінформував нас про те, що «з боку громадськості міст немає нарікань на знищення безпритульних тварин». Більше того, Управління національної медицини запевнило нас у тому, що «немає випадків того, що тварини гинуть від застосування отрути».

Міністерство охорони навколишнього природного середовища повідомило, що в Харкові дотримуються «вимог щодо гуманного ставлення до тварин» і у вирішенні проблеми безпритульних тварин застосовують схему: «відлов тварин, їхня стерилізація та векцинація, перед тим як вони будуть повернуті на місце їх попередньо відлову».

Крім того в Харкові було організовано зустріч з представниками міської адміністрації експертів та представників громадськості для обговорення методів регулювання чисельності безпритульних тварин.

УЄФА усвідомлює проблему існування безпритульних тварин і поділяє гуманний підхід до вирішення цієї проблеми з SOS Chats та іншими громадськими організаціями з захисту тварин. УЄФА підтримує принцип не завдавати болю та страждань тваринам.

УЄФА ніколи не зверталося до представників органів влади України з проханням напередодні проведення ЕВРО 2012 очистити міста від безпритульних тварин.

УЄФА приділяє багато уваги збереженню навколишнього середовища та захисту тварин. Від 2007 року УЄФА надаємо фінансову допомогу на підтримку діяльності фонду WWC в сфері громадської відповідальності щодо вищезгаданих питань.

З повагою,
Прес-служба УЄФА


 
Форум » Інше » Полезная информация » Заява прес-служби УЄФА про безпритульних тварин в Україні
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: