Хмельницька міська громадська організація захисту тварин 

"Врятуй життя"
Форма входу
Логін:
Пароль:
Міні-чат
Друзі сайту
Друзі з Німеччини
Вконтакте
Однокласники
Facebook
Статистика
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: chibaira  
Форум » БІБЛІОТЕКА » Публіцистика » стаття Юліяї Стахальської (Ситий голодному не товариш)
стаття Юліяї Стахальської
chibairaДата: Вівторок, 07.09.2010, 21:23 | Повідомлення # 1
Легенда
Група: Модератори
Повідомлень: 1449
Статус: Offline
Ситий голодному не товариш!
№4(1375) | 28 січня 2010 р. Брати наші?
Ситий голодному не товариш!
У притулок для собак зима прийшла „несподівано” – пси мерзнуть, голодають і хворіють

Мешканці Хмельницького притулку для тварин „Добро” зустрічають гостей помахуванням хвостів та з надією заглядають у руки. Виглядають через сітку вольєра, як сироти. Вони такими і є. Великий алабай дивиться на нас сумними, зневіреними очима з безнадійним спокоєм. Це вже зовсім дорослий пес, мало шансів, що він колись знову гратиметься з дітьми свого господаря чи охоронятиме його дім. А непородистих, звичайних, малих і великих песиків тут ціла зграя, і кожен бореться за виживання на території свого нинішнього „дому”. Як розповів Ігор Буряковський, який керує господарством, на території притулку нині перебуває 100 собак.
Поспілкуватися з директором „Добра” Олександром Мазуруком майже неможливо, бо ніхто не може його знайти. Це твердить Олександр Шаповал, начальник управління житлово-комунального господарства міськвиконкому. Як ми вже неодноразово писали, з владою міста пан Мазурук уклав угоду, за якою йому у користування надано 5 гектарів землі, де розташоване його господарство та притулок для бездомних собак. Якби не „Добро”, підприємець сплачував би за оренду понад чотири тисячі гривень. Пан Шаповал на засіданні круглого столу з волонтерами-захисниками тварин запевнив, що директор отримав уже три попередження про незадовільне виконання обов’язків.
Вигляд „Добра” справді не для вразливих. Від тих старих облуплених стін колишньої ферми, де вікна перетворилися на дірки у темряву, голі цеглини, перекошені двері, осад в душі залишається неприємний. А маленькі цуценята, які вмістяться на долоні, живуть у приміщенні занедбаного сараю у „будках” – старому зламаному трюмо та картонних коробках, і їхнє тихеньке скавучання із закутків запам’ятається вам надовго.
Однак Ігор Буряковський запевняє, що на благоустрій притулку директор витратив 200 тисяч гривень. Але як у приказці, „поки грім не гряне, Іван не перехреститься!”, будки почали збивати у розпалі зимових холодів. Галина, яка варить їжу на так званій кухні, розповіла, що чимало цуценят поздихали від грипу, бо холодно.
Захисники тварин регулярно підгодовують „четвероногих братів” за власні кошти та „підштовхують” владу до такого ж активного виконання прийнятої ними ж програми з етичного ставлення до безпритульних тварин. Минулого тижня відбувся ще один круглий стіл з представниками житлово-комунального господарства, ветлікарів, директора „Спецкомунтрансу” Анатолія Королюка та Ігоря Буряковського з притулку під керівництвом заступника міського голови Анатолія Савчука. Спільними зусиллями склали план термінових заходів, які мають бути здійснені у найкоротший термін. Одним із них є обладнання операційної для стерилізації тварин та приміщення, де собаки перебуватимуть у післяопераційний період. Як кажуть будівельники, морози ставлять під загрозу ремонтні роботи. І доходить до абсурду. Не зробили за теплий сезон те, що потрібно було, а тепер, коли вже розгорівся скандал, немає куди відкладати. Пан Буряковський на всі зауваження та критику з боку волонтерів відповідає, що хтось накинув око на тих п’ять гектарів землі, які займає господарство. Чим закінчиться історія натяків та звинувачень між представниками притулку, волонтерами та владою – прогнозувати складно. Але поки ми, люди, вирішуємо долю безпритульних собак, вони з невимовною надією вдивляються в очі кожному з нас.
Хто може допомогти – принесіть харчі, медикаменти. Нині існує бізнес-проект по перебудові притулку, облаштуванню ветаптеки. Волонтери запрошують до партнерства – телефонуйте 0-382-70-54-53.

Юлія СТАХАЛЬСЬКА.

Фото автора.


У собак лишь один недостаток – они верят людям… (Элиан Дж. Финберт)
 
Форум » БІБЛІОТЕКА » Публіцистика » стаття Юліяї Стахальської (Ситий голодному не товариш)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: