Хмельницька міська громадська організація захисту тварин 

"Врятуй життя"
Форма входу
Логін:
Пароль:
Міні-чат
Друзі сайту
Друзі з Німеччини
Вконтакте
Однокласники
Facebook
Статистика
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: chibaira  
Форум » БІБЛІОТЕКА » Публіцистика » У Хмельницькому дефілювали безпородні собаки ("ВСІМ")
У Хмельницькому дефілювали безпородні собаки
chibairaДата: Вівторок, 02.11.2010, 23:27 | Повідомлення # 1
Легенда
Група: Модератори
Повідомлень: 1449
Статус: Offline
http://vsim.ua/news/10184344Мені

В обласному центрі 2 жовтня вперше відбулася виставка безпородних собак “Знайди друга”, яку організували міська громадська організація захисту тварин “Врятуй життя” та клуб собаківництва.

У виставці взяло участь більше десяти собак із притулку “Врятуй життя”. Їх би було більше, але через фінансову скруту волонтери організації змогли привезти невелику кількість “братів наших менших”. Проте будь-хто та будь-коли може приїхати до притулку та знайти собі нового друга.

Волонтери ж організації підійшли творчо до заходу та пошили костюми для вистави “Ходить гарбуз по городу”, акторами ж були самі собаки. Далі на глядачів, яких, до речі, зібралося досить багато, очікувало собаче дефіле.

Як розповіли члени організації “Врятуй життя”, доля деяких тварин зовсім не шкодувала і досить часто вони знаходилися між життям та смертю. Проте попри нерайдужне життя, собаки продовжують випромінювати життєрадісність, позитив та веселість – воістину справжній приклад для наслідування людям.

Одного із цуценят приютив і Валентин Філіпов із внучкою Катрусею.

- Нам добрі руки дали песика, ми в добрі руки взяли. Я всіх собак люблю і породистих і простих, для мене значення немає. У мене у Хмельницькому приватний будинок, то цуцик буде жити зі мною. А ім’я йому обрала Катруся, назвала Руною.

Також під час вистави кожен охочий міг допомогти матеріально притулку “Врятуй життя”. І по закінченню заходу хмельничани та гості міста накидали близько чотирьохсот гривень. Кошти невеликі, але волонтери дякують і на цьому, адже найменша допомога від людей стає великою для тварин.

- Цією виставкою, перш за все, ми хотіли показати, що безпородна собака це не така собака, яку не можна взяти у сім’ю. Чомусь в Україні існує така думка, що у сім’ю можна взяти лише породисту тварину, - розповідає заступник голови Хмельницької міської організації захисту тварин “Врятуй життя” Олена Голубнича. - Нашою метою було показати, що це не так, якщо ми не знаємо пород цих гарних собачок, це не означає, що їх не існує. Кожна з цих собак не те що гірша, а в дечому навіть краща за породистих. Всі наші собаки є здоровими, привитими, з паспортами. Будемо дуже раді, якщо хтось візьме з нашого притулку собаку, адже кожне звільнене у притулку місце дасть іншій собаці, собаці-інваліду шанс вижити.

Чи є зараз собаки, яких уже забирають?

Уже стовідсотків дві собаки беруть собі німці. Одна родина з Німеччини забирає собі собаку, у якої був опік на боку. Коли він був маленький підпалили буду, всі загинули він один вижив. І звичайно ж ця собачка в Україні має мало шансів прилаштуватися у гарну родину, оскільки це виглядає, скажемо так, не дуже привабливо, а німецька сім’я пожаліла її і чекає на неї.

Чому ж так складається, що такі собаки більш затребувані закордоном?

Я сама дуже здивована. Дуже важко було виходжувати інвалідів. У Хмельницькому навіть ніхто не хотів підходити, забрати чи хоча б надати тимчасове приміщення для одужання. Закордонні спонсори одразу ж відгукнулися на це і одна сім’я в Австрії приютила собаку із переломом хребта. Для неї створили спеціальний візок для того, щоб вона могла плавати у басейні. Причина мабуть у тому, що до прикладу у Німеччині діє програма стерилізації уже сорок років і зараз у них бездомних собак практично немає. Наші німецькі партнери розповідають, що у них, навіть якщо хочеш знайти бездомну собаку, то це складно зробити.

Чи допомагає міська влада вам?

Ні, не допомагає, але ми намагаємося з ними співпрацювати. Хоч уже три роки діє програма заборону відстрілу собак, але по сьогоднішній день незаконно відстрілюють собак. Зараз поступила інформацію, що ЖЕКи знову почнуть займатися отруєнням собак. Були свідки того, що у минулося році розсипалася отрава у мікрорайоні Раково і страждали як бездомні так і домашні собаки.


Дехто сміливо позував перед публікою...

...а декого, через боязнь публіки, доводилося носити на руках.

Віктор Паламарчук "ВСІМ"

Також читайте:
http://www.khmelnytsky.com/index.p....ategory

http://proskurov.info/news/society/6908

Прикріплення: 7317910.jpg (30.9 Kb) · 7635404.jpg (41.6 Kb) · 6772134.jpg (25.9 Kb) · 8176384.jpg (27.9 Kb) · 8879097.jpg (26.3 Kb)


У собак лишь один недостаток – они верят людям… (Элиан Дж. Финберт)
 
Форум » БІБЛІОТЕКА » Публіцистика » У Хмельницькому дефілювали безпородні собаки ("ВСІМ")
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: