Хмельницька міська громадська організація захисту тварин 

"Врятуй життя"
Форма входу
Логін:
Пароль:
Міні-чат
Друзі сайту
Друзі з Німеччини
Вконтакте
Однокласники
Facebook
Статистика
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: chibaira  
Форум » Наш міні-притулок » Потреби міні - притулку » Допомога в Притулку
Допомога в Притулку
ПолинкаДата: П`ятниця, 26.03.2010, 22:38 | Повідомлення # 1
Легенда
Група: Адміністрація
Повідомлень: 881
Статус: Offline
Всього в 60 хвилинах від центру міста до міні-притулку постійно потрібна допомога в наших щоденних справах: приготування їжі (наприклад, очищення напівфабрикатів від упаковки); миття поїлок; принесення свіжої води; прибирання вольєрів та території. Більш активні помічники можуть проявити себе в заняттях, що потребують фізичних зусиль: поточний ремонт, невелика допомога будівельникам; заготівля дров. Приходьте й просто поспілкуватися з тваринами, для яких людська увага важлива не менше, ніж вчасне годування та пиття. Є багато способів порадувати їх та отримати задоволення самому: гра з тваринами; вичісування шерсті; прогулянки за територією; влітку купання.

Збираючись до притулку, одягайтесь в зручний робочий одяг та взуття: і вам працювати буде зручно, й не доведеться турбуватися, коли собаки на радощах полізуть з вами «обніматися». Візьміть з собою улюблені собачі ласощі – сухарі, сушки-баранки, ковбасу, і задоволення ваших нових друзів буде безмежним.


 
ПолинкаДата: П`ятниця, 26.03.2010, 22:38 | Повідомлення # 2
Легенда
Група: Адміністрація
Повідомлень: 881
Статус: Offline
В притулку кожному знайдеться справа по силам. Приїзджайте, ваша допомога дуже важлива!
Добратися можна на громадському транспорті або автомобілем


 
ПолинкаДата: П`ятниця, 26.03.2010, 22:41 | Повідомлення # 3
Легенда
Група: Адміністрація
Повідомлень: 881
Статус: Offline
Правила поведінки у притулку

Справ у притулку дуже багато, а людей, які ними займаються, – мало. Водити відвідувачів за ручку можливості немає. Тому волонтерам, особливо тим, які приїхали вперше, необхідно самим знати, що можна і чого не потрібно робити.

1.

Відразу після приїзду обов’язково покажіться керівникам, нашої організації, якщо вони є в притулку. Їх фотографії дивіться в розділі Контакти.
Ви не тільки познайомитесь з хорошими людьми, отримаєте першу найбільш актуальну та достовірну інформацію; але й поставите адміністрацію до відома, хто ви й чим займаєтесь на території. Перед самим першим відвідуванням краще зідзвонитися з керівниками та пересвідчитися, що вони будуть у притулку на момент вашого візиту.
2.

Не дійте самостійно. Краще спитайте: чи можна (чи потрібно) погодувати, зайти, дати...
Крім керівника, в притулку працюють наймані працівники. У них питати дозволу нема потреби, вони відповідають тільки за свою роботу і якщо щось станеться – спитають не з них. Будь-яку матеріальну допомогу передавайте тільки керівникам особисто в руки.
3.

Візьміть звичку відразу ж закривати за собою двері. Не випускайте собак за ворота, а якщо вони вибігли – негайно повідомте працівникам. Двері вольєрів, якщо вам дозволять туда заходити, закривайте на гачок. собаки можуть загризти іншого собаку, якщо він вибіг з вольєру через відкриті двері, зайшов за волонтером до чужого вольєру і т.ін. Тварин не можна змішувати та переміщати з одного вольєру до іншого.


 
ПолинкаДата: П`ятниця, 26.03.2010, 22:41 | Повідомлення # 4
Легенда
Група: Адміністрація
Повідомлень: 881
Статус: Offline
#

Не приводьте з собою психічно неврівноважених осіб. Вони в притулку не вилікуються, а скорше тільки начудять. Такі випадки були і, на жаль, періодично повторюються. Особисті претензії будь-якого змісту теж краще лишити за воротами.
#

Не обов’язково вам відразу все дадуть, нададуть відповіді на всі питання або будуть ходити поряд та все показувати. Проявіть терпіння.
Вам та вашому бажанню допомогти звичайно ж завжди раді! Але у кожного в притулку є обов’язки, які необхідно виконати, а ваш приїзд став у деякому роді несподіванкою. Якщо працівники будуть відволікатися, вони забудуть або не встигнуть зробити щось важливе.
#

Налаштуйтеся на роботу. Відверто гуляючим та нудьгуючим виглядом ви демонтруєте неповагу до людей, які щоденно здійснюють неможливе своєю важкою та самовідданою працею.
Приїхали допомагати – допомагайте. А погуляти на свіжому повітрі краще у міському парку. Справа не у ваших вміннях, а у бажанні допомагати – на практиці, справою, власноруч. Якщо таке бажання відсутнє, то від вашого візиту можуть лишитися неприємні спогади не тільки у притулку, але й у вас самих.


 
ПолинкаДата: П`ятниця, 26.03.2010, 22:42 | Повідомлення # 5
Легенда
Група: Адміністрація
Повідомлень: 881
Статус: Offline
Гігієна при відвідуванні притулку

Відвідуючи притулок, дотримуйтеся звичайних правил гігієни при контакті з тваринами: ретельно мийте руки та обличчя з милом; по поверненні додому відразу ж треба випрати робочий одяг, уникаючи його контакту з домашніми речами.

Якщо у вас живуть домашні тварини, будьте особливо уважні. Пам’ятайте, яким чином тварини попадають до притулку: їх підбирають з ранами, виснажених та хворих. Тому в частині гігієни ставтеся до тварин з притулку як до вуличних. Таким чином ви уникнете неприємних переживань, якщо з’ясується, що собака чи кішка, з якими ви поспілкувалися в притулку, незабаром захворіла.


 
Форум » Наш міні-притулок » Потреби міні - притулку » Допомога в Притулку
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: