Хмельницька міська громадська організація захисту тварин 

"Врятуй життя"
Форма входу
Логін:
Пароль:
Міні-чат
Друзі сайту
Друзі з Німеччини
Вконтакте
Однокласники
Facebook
Статистика
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: chibaira  
Форум » Рух на захист тварин » Захист тварин в Україні та світі » Переписка Мінприроди України та швейцарського товариства SOS (Переписка Мінприроди України та швейцарського товариства SOS)
Переписка Мінприроди України та швейцарського товариства SOS
chibairaДата: Вівторок, 07.09.2010, 21:16 | Повідомлення # 1
Легенда
Група: Модератори
Повідомлень: 1449
Статус: Offline
Переписка Мінприроди України та швейцарського товариства SOS-Chats Написав МТЗТ SOS | 17 лютого 2010

http://www.sos-animals.info/index.p....lang=uk

Жорстоке знищення безпритульних тварин в Україні перебуває в полі зору європейської спільноти. На захист тварин виступили відомі спортсмени, політики, журналісти та громадяни країн Західної Європи.
На адресу штаб-квартири УЄФА в швейцарському місті Ніон надходять листи з проханням привернути увагу керівництва України до цієї проблеми і заручитися гарантіями того, що вирішувати проблему безпритульних тварин будуть шляхом стерилізації, а не їхнього убивства.

Автори листів звертають увагу на те, що Україна є членом Світової Організації з охорони здоров'я тварин (OIE) і повинна дотримуватися її вимог щодо гуманного ставлення до тварин, включаючи і безпритульних тварин.

Знайомимо читачів також з відповіддю прес-служби УЄФА (13.02.2010) на запит швейцарської журналістки Міreille Monnier з відомого журналу «I illustre» щодо ситуації з безпритульними тваринами в Україні напередодні проведення ЕВРО-2012 (оновлено 17 лютого 2010 р.).

Навесні 2009 року наші партнери з Швейцарії, Товариство захисту тварин «SOS», активно підключилися до боротьби на захист тварин в Україні напередодні проведення в Україні чемпіонату з футболу «Євро-12».

У квітні 2009 спільно з Міжнародним товариством захисту тварин «SOS» швейцарські захисники тварин ініціювали петицію до п. Платіні, яку підписали зірки спорту, шоу-бізнесу, кінематографу, а також політики та посадові особи ряду західноєвропейських країн.

У результаті оприлюднення на Заході фото- та відео документів, що надходили з України в рамках акції «Зупинити жорстокість!», Україна отримала на Заході «Червону мітку» за жорстоке поводження з тваринами.

Швейцарське товариство захисту тварин «SOS Schats» також направило звернення і до Прем’єр-міністра України Ю.Тимошенко з закликом зупинити жорстокість до тварин в Україні. Відповідь на це звернення «SOS Schats» отримали від Міністерства охорони навколишнього природного середовища України.

Швейцарські захисники тварин, маючи на руках докази жорстокого ставлення до тварин в Україні, були глибоко здивовані цинічною відповіддю Міністерства.

ТЕКСТ ЛИСТА-ВІДПОВІДІ МІНПРИРОДИ

УКРАЇНА
МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ НАВКОЛИШНЬОГО ПРИРОДНОГО
СЕРЕДОВИЩА УКРАЇНИ

03035, м. Київ - 35. вул. Урицького. 35. тел,: (044) 206 ЗІ 00. факс: (044) 206 31 07

№ «S.О.S. СНАТS»
на_ ш
2103 Nоіrаіguе (Switzerland)
Щодо розгляду звернення

На виконання доручення Кабінету Міністрів України від 03.11.2009 р. № 57506/1/1-09 Мінприроди спільно з Держкомветмедицини (Мінагрополітики), Харківською облдержадміністрацією та Київською міськдержадміністрацією розглянуло звернення Міжнародної організації «S.0.S. СНАТS» від 04.08.2009 р. та від 29.09.2009 р. щодо неприпустимості знищення безпритульних тварин і повідомляє наступне.
Міністерство охорони навколишнього природного середовища України засвідчує свою повагу Міжнародній організації «S.0.S. СНАТS» і висловлює щиру вдячність за турботу про безпритульних тварин.
За інформацією Держкомветмедицини, Служба ветеринарної медицини приймає активну участь в процесах обговорення та узгодження місцевих програм по регулюванню чисельності безпритульних тварин. Установи ветеринарної медицини здійснюють протиепізоотичні заходи щодо профілактики інфекційних хвороб тварин та інші роботи, пов'язані з наданням лікувальної допомоги тваринам. До Держкомветмедицини не надходили звернення громадян, громадських організацій щодо факту масового знищення безпритульних тварин, також до державних лабораторій ветеринарної медицини не надходили матеріали загиблих від отруєння безпритульних тварин.
За інформацією Харківської облдержадміністрації, рішенням Харківської міської ради від 04.07.2007 року № 164/07 були затверджені «Правила утримання домашніх тварин у м. Харкові» (далі - Правила), які розроблені відповідно до вимог Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження». Згідно з п. 6.1 згаданих Правил «бездоглядні тварини» підлягають вилову. Виловлені тварини доставляються до комунального підприємства ТОВ «Чистий Дім», в функціональні обов'язки якого входить відлов тварин з використанням гуманних методів відлову, послідуюча кастрація чи стерилізація, перетримка, вакцинація проти сказу та повернення їх в місця відлову.
Харківська облдержадміністрація разом з відповідними державними службами міста, місцевими органами влади, науковцями та громадськими організаціями, які займаються захистом тварин, планує провести обговорення питання поводження з безпритульними тваринами в м. Харкові та інших містах області, де гостро стоїть питання гуманного регулювання чисельності безпритульних тварин.
Київською міськдержадміністрацією, також вживаються всі можливі заходи за для недопущення жорстокого поводження з безпритульними тваринами.
Так, з метою вирішення даної проблеми, Головному управлінню охорони здоров'я та медичного забезпечення виконавчого органу Київради було доручено перевірити факти, викладені у даному зверненні.
За результатами розгляду даного питання з'ясувалося, що регулювання чисельності безпритульних тварин є багатофункціональною проблемою і потребує залучення різних структур та організацій міста для її вирішення та планування на довгострокову перспективу.
З метою виходу з такої ситуації рішенням Київської міської ради від 25.10.2007 № Ю80/3913 за ініціативи громадських зоозахисних організацій спільно з комунальними підприємствами «Притулок для тварин», «Київська міська лікарня ветеринарної медицини», «Центр ідентифікації тварин» прийнято Київську міську програму регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами, яка у своїй основній частині базується на ідеї стерилізації та супроводу безпритульних тварин.
Оскільки, законодавство України чітко визначає повноваження центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування і громадських організацій, в тому числі щодо проведення контролю у сфері захисту тварин від жорстокого поводження, тому розгляд конкретних фактів щодо допущення жорстокого поводження до тварин повинен розглядатися у відповідності до вимог законодавства.
Враховуючи вищезазначене, Мінприроди має припущення, що вашій організації доведена хибна інформація щодо ситуації з безпритульними тваринами в Україні, яка не містить обґрунтування або підтвердження конкретних фактів знищення безпритульних тварин від моменту набрання чинності Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження».

З повагою,

Заступник Міністра М. Мовчан

Відповідь швейцарського товариства захисту тварин SOS-Chats на відписку Мінекології.
Міністру Охорони навколишнього природного середовища
Вул.Урицького 35
Київ, 03035 Україна

Нойрег, 5 січня 2010 р.

www.sosshats.org
(Швейцарія)

Вельмишановний пане!

Сьогодні Ми отримали вашого довгого листа, за якого ми Вам дуже вдячні.
Насамперед хочемо зазначити, що ваш уряд виявляє стурбованість щодо тварин і з цією метою адаптував законодавство щодо захисту тварин. І тому Ви повинні зрозуміти, що населення Швейцарії, (політики, VIP-персони, журналісти, артисти, захисники тварин та навколишнього середовища) звертаються до вас з проханням зупинити брутальне знищення тварин у вашій країні.

Ми інформуємо населення і VIP-персон Німеччини, Франції, Великої Британії, Америки та інших країн про ситуацію з тваринами в вашій країні.
Ми продовжуємо чинити тиск на УЄФА з метою, щоб вони донесли нашу стурбованість до керівництва вашої країни щодо вищезгаданої проблеми.
Пані Тамара Тарнавська, багато українських журналістів та захисників тварин мають відеозаписи та фотографії, які свідчать про знищення собак та котів у вашій країні.
Ми вважаємо, що у нас є достатньо доказів жорстокості щодо тварин, жертв невтручання політиків у цю справу.
Ми сподіваємося, що ви сконтактуєтеся з Тамарою Тарнавською і вона вам надасть інформацію щодо жорстокого ставлення до тварин в вашій країні і ознайомить вас з програмою стерилізації тварин, яка б вирішила проблему.
Ми очікуємо відповіді від вас до кінця січня 2010 року. Якщо змін не відбудеться, ми залишаємо за собою право звернутися до міжнародної преси, політиків, VIP-персон та інших. Ми вже сконтактувалися з Джорджем Клуні та Девідом Бекхемом. Заздалегідь вдячні вам за відповідь та розуміння.

Щиро віддані «SOS Chats»
Елізабет Джорджевіч, Томі Хельга Томек

Від редакції. Оскільки українці щодня стикаються з жорстокістю до тварин у своїх місцях проживання, а, отже, мають ще більше доказів жорстокості до тварин, аніж наші швейцарські однодумці, пропонуємо висловити своє ставлення до проблеми письмово та, по можливості, з фото- й відеододатками.

В разі, якщо ви маєте свідчення про жорстоке ставлення до тварин на місцях, просимо надіслати свого листа до Голови українського уряду та Міністерства Охорони навколишнього середовища:

1. Міністру охорони навколишнього природного середовища України Григорію Філіпчуку.

03035, м. Київ - 35. вул. Урицького. 35.

2. Прем’єр-міністрові України Юлії Тимошенко.

01008, м.Київ, Кабінет Міністрів України, вул.Грушевського, 12/2.

Оновлення від 17 лютого 2010 р.

Знайомимо читачів з відповідь прес-служби УЕФА (13.02.2010) на запит швейцарської журналістки Міreille Monnier з відомого журналу «I illustre» щодо ситуації з безпритульними тваринами в Україні напередодні проведення ЕВРО-2012.

Шановна Пані,

Після того, як з нами сконтактувалися представники швейцарської організації SOS-Chats, це питання стало одним із головних у наших відносинах з представниками органів влади України. 23 вересня 2009 УЄФА направило листа віце-прем’єр міністру України Івану Васюнику, в якому ми попросили вивчити це питання та прийняти адекватне рішення щодо його вирішення.

Пізніше під час багатьох зустрічей УЄФА піднімало це питання перед представниками органів влади України і отримала інформацію від Міністерства охорони навколишнього природного середовища України.

Пан Мовчан, заступник міністра Мінприроди, після консультацій з представниками органів місцевої влади Києва, Харкова та з Управліннями ветеринарної медецини цих міст поінформував нас про те, що «з боку громадськості міст немає нарікань на знищення безпритульних тварин». Більше того, Управління національної медицини запевнило нас у тому, що «немає випадків того, що тварини гинуть від застосування отрути».

Міністерство охорони навколишнього природного середовища повідомило, що в Харкові дотримуються «вимог щодо гуманного ставлення до тварин» і у вирішенні проблеми безпритульних тварин застосовують схему: «відлов тварин, їхня стерилізація та векцинація, перед тим як вони будуть повернуті на місце їх попередньо відлову».

Крім того в Харкові було організовано зустріч з представниками міської адміністрації експертів та представників громадськості для обговорення методів регулювання чисельності безпритульних тварин.

УЕФА усвідомлює проблему існування безпритульних тварин і поділяє гуманний підхід до вирішення цієї проблеми з SOS Chats та іншими громадськими організаціями з захисту тварин. УЄФА підтримує принцип не завдавати болю та страждань тваринам.

УЕФА ніколи не зверталося до представників органів влади України з проханням напередодні проведення ЕВРО 2012 очистити міста від безпритульних тварин.

УЕФА приділяє багато уваги збереженню навколишнього середовища та захисту тварин. Від 2007 року УЕФА надаємо фінансову допомогу на підтримку діяльності фонду WWC в сфері громадської відповідальності щодо вищезгаданих питань.

З повагою,
Прес-служба УЕФА


У собак лишь один недостаток – они верят людям… (Элиан Дж. Финберт)
 
Форум » Рух на захист тварин » Захист тварин в Україні та світі » Переписка Мінприроди України та швейцарського товариства SOS (Переписка Мінприроди України та швейцарського товариства SOS)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: