Хмельницька міська громадська організація захисту тварин 

"Врятуй життя"
Форма входу
Логін:
Пароль:
Категорії розділу
Вітання [60]
Терміново... [487]
Знайди похресника [3]
новини організації "Врятуй життя" [101]
А в місті... [75]
Мініпритулочок [99]
В Україні... [8]
Стерилізаційний центр "Добро" [32]
Привіт з Німеччини [93]
У світі [8]
Вороги тварин [28]
Тех. піддтримка [6]
ЗМІ повідомляють [14]
Шукають родину!!!!!! [183]
Всяке-всіляке [15]
Дякуємо [286]
Міні-чат
Друзі сайту
Друзі з Німеччини
Вконтакте
Однокласники
Facebook
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Грудень » 13 » Це звернення німецькі партнери надістали в усі ЗМІ та у мерію нашого міста
22:53
Це звернення німецькі партнери надістали в усі ЗМІ та у мерію нашого міста
Шановний пане Мельнику,
Хмельницький міський голово!
Ми, інтернаціональна організація „Hundehilfe – Ukraine „ тільки що довідалися про так звану нову концепцію регулювання чисельності безпритульних тварин у місті Хмельницькому, яку було розроблено за вашим дорученням.

http://www.khmelnytsky.com/index.php?option=com_content&view=article&id=5493:2010-12-03-14-52-38&catid=189:2010-02-15-10-41-41

І майже усе прочитане не лише страшенно обурило нас, а й до глибини душі шокувало своєю цинічною брутальністю.Тому ми, як організація яка з 1996 p.стоїть на захист тварин у Східній Європі і з 2008 p. допомогає місту Хмельницькому позбутися такого ганебного явища, як бездомні тварини , ВИМАГАЄМО негайного виведення значної частини вищеназваного подання концепту з обговорення і його затвердження 14.12.10. на засіданні міської ради .
Більша частина , викладеного у новому концепті:

-безпідставно і неоправдано порушує усі гуманні основи поваги до права на життя живих істот;

- шкодить природньому кругообігу звичних процесів навколишнього середовища.
(Популяція безпритульних тварин в населеному пункті являє собою біологічно врівноважену систему і тому чисельність таких собак стабільна. Їх стільки, скільки місто в змозі «прогодувати»; «зайві» тварини гинуть).
Безпритульні собаки виконують певну роль в житті міста: в деякій мірі вони є ланкою ланцюгу утилізації біологічних відходів. На даний момент вуличні собаки та коти у Хмельницькому є також санітарами міста та якраз тим природнім фактором, який успішно стримує поширення епізотій, про вибух яких ви часто застерігаєте. А саме: вивіз та переробка сміття з вашого міста, так само як і з будь-якого іншого населеного пункту України є величезною проблемою і заслуговує на покращення. Але це водночас ідеальне середовище проживання та розмноження таких шкідників- як миші та пацюки.
Собаки та коти, думаєм цей факт ви не будете заперечувати, є природними ворогами даних гризунів. І коли кількість бездомних тварин, шляхом їх вбивств, буде в тому чи іншому місці раптово і різко зменшена, тамтешня популяція пацюків збільшиться в кілька сотень разів вже за місяць-два. Що неодноразово уже відбувалося як у Хмельницькому, так і в інших містах вашої країни. Це свідчать повідомлення різних українських ЗМІ, які незалежно один від одного і в різні часи про це повідомляли.
З собаками боротися вбивством – легко,вони довіряють людям (за що життям платяться). Але боротьба з пацюками та мишами куди проблематичніша, дорогокоштуюча та триваліша, точніше нескінченна, враховуючи темпи розмноження цих популяцій гризунів та здатність виживати. До того ж саме вони є основними переносчиками інфекційних хвороб. Серед яких-велика кількість смертельних, які ставали причиною не тільки епізодій, а й пандемій, котрі винищували подекуди пів країни населення. )

-заохочує мешканців міста до кровавої розправи над беззахисними істотами , які і без того вже є жертвами їхньої байдужості та свавілля:

-сприяє збільшенню популяції бездомних тварин , бо вбивства призводять до вибуху народження максимальної кількості цуциків , серед яких переважно-самиці.
(Усіх безпритульних собак відловити і знищити одночасно ж неможливо. А часткові заходи призводять до запуску біологічного механізму, який полягає в наступному:
зазвичай у приплоді співвідношення складає 2 (самців) -1 (самиць ), при відлові та відстрілі збільшується кількість самиць, що народжуються. Таким чином, їх стає стільки ж, скільки й самців, що прискорює відновлення популяції.
B середньому у приплоді собак народжується близько 5 цуценят, а виживає лише 2-3. При відлові та відстрілі «звільняються» території та зменшується кормова конкуренція, що в свою чергу стає причиною тому, що виживає майже все потомство i надалі народжується вже 10-12 цуценят i приблизно за рік-півтора популяція відновлює свою чисельність і необхідно знову проводити заходи по знищенню.
За умов використання програми ВСП стерилізовані самиці після повернення у сім`ї (безпритульні собаки зазвичай живуть невеликими громадами, до складу яких входить кобель-ватажок, декілька сук і молодняк) приймаються товаришами і можуть жити там без потомства декілька років. Середня тривалість життя собаки на вулиці складає 5-6 років)

-пропагує і є законною підставою знущань над тваринами ;

- призводить до збільшення кількості покусаних людей, бo відстріл та відлов з наступним знищенням не тільки антигуманні і провокують негативне відношення безпритульних тварин до людини, підвищують їх агресивнiсть.
( Cаме це призводить до збільшення кількості покусаних людей. Стерилізовані ж тварини більш спокійні і соціально орієнтовані. )

-юридично дозволяє створення та відкриття легальних пунктів брутального вбивства тварин (газом, електрострумом, довбнями), що призводить до довготривалих, навіть кількадобових страждань смертельно поранених тварин.

-фінансово є утопічною і нерентабельною, що показали і доказали усі ті 65 років вбивств бездомних тварин на вулицях як радянської (у 80-ті-мода на собачі шапки), так і незалежної країни- України, бо ж за цю більш ніж півстолітню практику кількість бездомних тварин не лише не зменшилася.а й зросла, що ви самі і стверджуєте.

-нічим і ніякими науковими даними не підтвердженo, що після стерелізації тварини стають агресивними , бо ж i це також є прикриттям та оправданням для знущань та вбивств вуличних тварин.
(Бо ж в усіх розвинутих європейських країнах , і це незаперечний факт, уже десятиліттями практично усі тварини стерелізуються (за виключенням розводичиків). I кожен ветеринар може науково обгрунтувати, підтвердити : ваше твердження, що після стерелізації тварини стають агресивними- що найменше – нісенітниця!!!
у самців (псів, котів) в період статевого збудження можуть спостерігатися напади агресії навіть до добре знайомих людей і до господарів. Стерилізація ж знижує їх лібідо і робить тварин керованими. На питання, як міняється поведінка тварин після стерилізації, можна відповісти наступне: агресивні тварини стають спокійнішими.
(. Стерилізація має на увазі припинення функції розмноження. Насправді оваріогистероектомія (або орхитектомія) носить термін кастрація, тобто видалення статевих залоз, з подальшою відсутністю здібності до відтворення. Стерилізацією правильно називати штучне порушення відтвірної функції, без видалення статевих залоз (яєчників або семенникiв)

-порушує Закон України "Про захист тварин від жорстокого поводження з тваринами”, а саме i зокрема статтю 16
( Pегулювання чисельності диких тварин і тварин що не утримуються людиною, або перебувають в умовах повністю або частково створених діяльністю людини здійснюється методом біостерелізації або біологічно обгрунтованими методами , а в разі неможливості їх- застосування методом евтаназії.)
Бо ж метод біостерелізації є МОЖЛИВИМ, біологічно обгрунтованим, а також -практикою багатьох Європейських країн ( Франції, Німеччини, Австрії, Швеції, Люксембургу, Данії, Нідерландів, Бельгії, Швейцарії і.т.д,) як і українського міста-піонера (стосовно стерелізації )-Одеси, однозначно доведений - як дієвий, фінансово виправданий, санітарно досконалий, екологічно практичний!
Впровадження методу стерилізації стримується як об`єктивними, так і суб`єктивними факторами. На першому етапі необхідні достатньо великі фінансові витрати, пов`язані з організацією пунктів перетримки і бригад вилову тварин.
Щодо суб`єктивних причин, то тут найчастіше заважає розповсюдженню програми стерилізації бездіяльність деяких держслужбовців, дискредитація даного методу шахраями, відсутність у спеціалістів даних про ефективність методу стерилізації для контролю поголів`я безпритульних тварин в населених пунктах та ін. ( Ст. викладач кафедри біогеоценології та охорони природи Пермського державного університету В.А. Акімов "Науково-дослідницька робота з аналізу та вибору методів регулювання чисельності безпритульних тварин")

-з метою вбивства тварин, прикривається реченням ( статті 16 вищезваного закону) :"застосування методу евтаназії ".
(Xоча це речення трактує застосування евтаназії у тому сенсі , що тварина не може стерелізуватися бо є занадто стара , приречено чи важко хвора або-інвалід, отже- стерелізація , або сама операція призведе до погіршення її стану , або смерті, тому доцільніше таку тварину доразу евтанезувати, тобто усипити згідно усіх морально-медичних норм , тобто попередньо застосувавши глибоку анестезію, а потім вколовши відповідний шприц для зупинки серця.)

-порушує нормативно-юридичні Закони міжнородного права захисту оточуючого середовища.

-порушує закон гуманного ставлення до тварин світової організації з охорони здоровя тварин (ОІЕ), членом якої є Україна, отож Xмельницький також.

-шкодить як іміджу європейського міста, так держави України в цілому ,прoвокує відміну проведення ЄВРО-2012, (оскільки 23 вересня 2009 року УЄФА вже направила попередження Україні, про те, коли вона не буде вирішувати проблему безпритульних тварин шляхом стерелізації, це інтернаціональне свято буде проводитися в іншій країні.)

- спотворено трактує європейські інтернаціонально-юридичні правила захисту тварин та оточуючого середовища використовуючи таке "своє " тлумачення , як чергове прикриття та оправдання неправомірних дій, точніше-вбивств тварин.
(Наприклад:
„Європейська конвенція з захисту прав домашніх тварин" Strasbourg, 13.XI.1987

http://conventions.coe.int/Treaty/ger/Treaties/Html/125.htm

немає жодної згадки про те, що метод вилову, стерилізації, повернення є негуманним , або ж забороненим.
Навпаки. Ця конвенція підтримує метод регуляції чисельності бездомних тварин шляхом стерилізації будь-ласка ,ознайомтеся:

"Глава II - Принципи утримання домашніх тварин

Стаття 11 - вбивство

1. Тільки ветеринар або інша компетентна в цьому особа може вбити домашню тваринy, за винятком надзвичайних ситуацій, коли це необхідно, щоб звільнити тваринy від страждань i допомогy ветеринара або іншої компетентної особи не може бути негайно отримано , або в інший спосіб , передбачених у національному законодавстві надзвичайної ситуації. В цій надзвичайній ситуації Вбивство повинно мінімувати фізичнi і психічнi стражданя тварини . Обраний метод, за винятком надзвичайних ситуацій, має :
A . або призвести спочатку до негайної втрати свідомості і смерті,
Б. або початися з глибокої загальної анестезії, після чого виконуються дії, що призводять до неминучої смерті.
особа яка відповідає за вбивство цієї тварини повинна переконатися, що тварина мертва, перш ніж її тіло буде захоронено

2.Такі методи вбивства є заборонені:
A. методом втоплення чи іншим методом удушення, якщо вони не підпадають під пункт „1",букви "Б"
Б . застосування отрути чи медикаментів,що приводять до смерті без застосування статті 1.
C. вбивство електричним струмом, якщо попередньо не буде застосовано метод анестезії, який приведе до втрати свідомості тварини

Глава III - заходи дo бездомних тварин

Стаття 12 - скорочення чисельності бездомних тварин

Якщо вважається , що кількість бродячих тварин, що знаходяться на вулицях міста створюють проблеми, To приймаються відповідні законодавчі та / або адміністративні заходи, які необхідні для скорочення цьoгo числа бездомних тварин .Але такими методами , щоб тварини не мали бoлi, не страждали та не мали страху.

A. Такі заходи повинні включати наступні вимоги:
i. Коли потрібно таких тварин впіймати, це робити з урахуванням характерниx особливостей тварини ,щоб це доставляло йому мінімум фізичних і психічних страждань;

i. для постійної ідентифікації –позначки собак та котів потрібно проводити відповідними засобами, які викликають мінімальний або миттєвo-короткочасний біль, уникають страждання або відчуття страху для тварини ( наприклад такі, як татуювання номера разом з ім'ям і адресою власника; (або мітки у вусі , як то ви робите у Хмельницьку - „Hundehilfe- Ukraine")
ii. Уникнення збільшення маштабів незапланованого розмноження собак і кішок потрібно проводитиi шляхом стерилізації, що приведе тварин до безпліддя." )

Про моральну убогість та невігластво громадян міста Хмельницького., до якого призведуть оті певні тези концепції- вже й годі мовити…

Що ж стосується:

- системи реєстрації та індентифікації домашніх тварин;

-створення загальної бази даних про кількість домашніх тварин, які утримуються громадянами міста;

- обовязковості стерелізації собак та котів, які мають господарів;

-притягнення до відповідальності осіб, що позбавляються тварин шляхом їх умертвління,викидання на вулицю і т.д.. то це однозначно необхідно і дуже важливо.

Саме з цього кроку почала Європа проходження шляху до викорінення явища безпритульних тварин.Себто усвідомлення відповідальності за життя створіння,яке називається тварина, осмислення негативності вчинку за її страждання, шляхом покарання у вигляді сплати високої суми штрафу, зможе заставити людей переосмислити і змінити своє відношення до тварин.
Це зменшить кількість тварин на вулицях міста, а започаткована дієва програма стерелізації допоможе вже за 4-5 років позбутися бездомних тварин, як явища загалом.

Ще про один пункт концепту хочемо повести мову. Це посилання на відсутність коштів у міському бюджеті. Це проблема є актуальною не тільки у вашому місті чи країні. Але бюджет можна поповнити шляхом нових прибутків, точніше податків.

Наприклад у нас,в Німеччині, кожна громада має податок на собак.
Громадяни,які утримують собак, сплачують на них податок в сумі від 20 до 150 євро в рік (суму встановлює та чи інша громада в залежності від величини собаки).Тобто щомісяця хтось десь сплачує 1,66 євро, інший 12,5 євро за 1 собаку.

Звичайно, дохід 140 000 мешканців Хмельницького( коли враховувати , що половина з 280 000 мешканців Хмельницького –неповнолітні діти ) набагато менший, тому коли б ви могли ввести податок на собак, думаєм він мав би бути мінімальним.
Наприклад, 0,50 копійок в місяць, тобто 6 гривень в рік.

А ті громадяни,які тварин не утримують, могли б також допомогти місту своїми коштами, наприклад сумою 0,20 копійок в місяць, себто 2,4 гривні в рік.

Коли ж, скажемо, ¼ частина населення вашого міста утримує собак і ¾ їх не мають, то

35 000 x 0,50 копійок = 17 500 гривень в місяць міг би мати міський бюджет .
або
17 500 тис. гривень x 12 місяців = 210 000 гривень на рік міг би мати міський бюджет від людей,які утримують собак.

Далі

105 000 x 0,20 копійок = 21 000 гривень в місяць міг би мати міський бюджет від людей,які не мають собак,
або
21 000 x 12 місяців = 252 000 гривень в рік.

Додавши ці дві суми:

210 000 + 252 000= 462 000 гривень в рік міг би мати міський бюджет від людей.

Ця сума сміливо би покрила усі необхідні витрати на стерелізацію вуличних тварин, допомогла б місту вже за рік – півтора позбутися цього ганебного явища гуманним шляхом.
До того ж не обтяжуючи бюджет і не забираючи гроші з інших галузей,де вони так необхідні.

До того ж відвідувачі та гості вашого міста могли б допомогти бюджету(так роблять чимало громад у Німеччині, а зібpані кошти використовують на нагальне, наприклад, реставрацію памяток культури).

А саме кожен, хто ночує в готелі міста, доплачував за 1 день перебування 0,30-0,50 копійок більше і ці зібрані кошти ваше місто могло б потратити на розбудову притулків,площадок для вигулу собак, оплату стерелізацій…

Отож метод біологічного регулювання кількості вуличних тварин можливий, реальний і дієвий навіть без витрат з бюджету.
Але для цього потрібно лише захотіти…Без бажання жодну хорошу справу неможливо зробити, навіть коли є все необхідне для того.
Ми сподіваємося,що Ви, пане міський голово, переглянете данний проект і скасуєте усі заплановані брутально-нелегальні методи вбивства тварин, які чемно називаються у даному проекті «методом регулювання кількості бездомних тварин».
Даний лист-протест ми надсилаємо також в усі ЗМІ вашого міста.
У тому разі,коли даний проект таки буде Вами прийнято і затверджено до виконання, ми звертатимемося до суду України, міністерства Екологічної безпеки України, президента України, світової Організації охорони здоровя тварин (ОІЕ), різних міжнародних зоозахисних організацій, комісара УЄФА і т.д.
Підписи, під листом-протестом ,уже збираються.

www.hundehilfe-ukraine.de

Сподіваємось, що Ви, як людина і кандидат у найкращі мери України, поставитеся до нашого прохання з розумінням і цей концепт не стане на заваді вашої кар’єри.

З найкращими побажаннями..
Інтернаціональна організація захисту тварин "Hundehilfe-Ukraine "

Категорія: новини організації "Врятуй життя" | Переглядів: 1120 | Додав: Katgo | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]