Хмельницька міська громадська організація захисту тварин 

"Врятуй життя"
Форма входу
Логін:
Пароль:
Категорії розділу
Вітання [60]
Терміново... [487]
Знайди похресника [3]
новини організації "Врятуй життя" [101]
А в місті... [75]
Мініпритулочок [99]
В Україні... [8]
Стерилізаційний центр "Добро" [32]
Привіт з Німеччини [93]
У світі [8]
Вороги тварин [28]
Тех. піддтримка [6]
ЗМІ повідомляють [14]
Шукають родину!!!!!! [183]
Всяке-всіляке [15]
Дякуємо [286]
Міні-чат
Друзі сайту
Друзі з Німеччини
Вконтакте
Однокласники
Facebook
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Жовтень » 22 » Конференція Одеса 20.10.2010 (частина1)
21:53
Конференція Одеса 20.10.2010 (частина1)
20 жовтня Оля, Катя, Ваня та я (Лєна) їздили на 5-y Мiжнародy конференцію "Введение гуманных методов сокращения популяции бездомных животных в городе путём стерелизации. Проблемы и перспективы" у м.Одессу .

Не можемо забути той чудовий день, який приніс нам море нових вражень та позитивних емоцій!!!
Ця конференція відкрила нам багато нового про систему стерилізації тварин, у нас з'явилися нові ідеї, які б допомогли нам максимально впровадити цю систему у нашому місті, орієнтуючись на успішний досвід роботи Одеси у цьому напрямку.

Отже, почнемо наш фото - репортаж)))

Це ми (Ваня, я , Оля, Катя) уже в дорозі

Місто зустріло нас напрочуд гарною та теплою погодою для кінця жовтня. До початку конференції залишається ще пів години, то ж ми вирішили прогулятися по бульвару.

ось починається конференція, нам роздали програми, значки з символом Одесько - німецького притулку, брошурки та ін. корисні матеріали.
На конференції нам розповіли багато цікавого. Одеса уже 5 років користується та досить успішно системою "ВСВ" - "Відлов - стерилізація - випуск". Для цього у них існує спеціальна служба відлову, яка складається на 40% з людей з вищою освітою. В їх розпорядженні 4 автомобілі з бригадами відлову, у кожній з яких є ветеринар. Користуються вони для відлову сачками, сітками, шприцями зі снодійним. Всі працівники у спеціальній формі, мають усі засоби для власного захисту. Це молоді люди, з якими ми мали можливість поспілкуватися. Відлов собак відбуваеться поки як і у нас - за викликами. Але важливим є те, що він відбувається обовязково в присутності опікуна - чи то волонтер, чи людина з двору, яка годує собачок, чи член організації захисту тварин. Потім машина привозить собак у притулок. Кожна - в окремій клітці, щоб виключити зараження, клітки на колесах. машина перед в'їздом на територію притулку проходить обробку. Вивозить собак з притулку інша, "чиста" машина, яка займається ЛИШЕ вивозом на попереднє місце. У притулку собаку одразу поміщають на карантин для обстеження.

Далі найочікуваніша мить - поїздка в один з найкращих притулків, найбільший у східній Європі - притулок Центру захисту тварин Німецького товариства захисту тварин. Він одразу вразив нас неймовірно!!! Це просто супер! таке відчуття, що ми справді приїхали у Європу. Ми навіть не могли уявити собі, що він на стільки чудовий! Притулок розрахований на 600 собак, та має "КОШКИН ДОМ" - корпус для котів. Собаки проводять там свій до та післяопераційний період, при чому, до стерилізації їх повністю обстежують, стерилізують, лікують, проводять антипаразитні процедури, потім таврують і лише тоді повертають на попереднє місце. Старі собаки, інваліди та цуцики (яких, до речі, спеціалісти з Одесько- німецького притулку стерилізують з 3-х місяців) перебувають там постійно, а цуценята до того моменту, коли можна їм провести операцію. Стерилізують спеціальними нитками, які самі розсмоктуються, отже повний термін перебування тварини у притулку, разом з усіма процедурами до 14 днів. Лікарі притулку вважаються чудовими спеціалістами - їх шестеро. А весь персонал притулку - всього 18 чоловік.

Ворота притулку

Корпус адміністрації

Вольєри

На кожному вольєрі окремі відра для прибирання

А це кімната для відпочинку персоналу, де працівники можуть прийняти душ, помитися та відпочити

Ось корпус для котів




Це місце для сну

Для їжі

Для туалету

Операційна. На фото директриса Притулку та Головний лікар Притулку

На фото Голубничі)))

Це вольєр з собаками - інвалідами

Ваня знайшов з однією життєрадісною собачкою - інвалідом спільну мову)

Категорія: новини організації "Врятуй життя" | Переглядів: 709 | Додав: chibaira | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]