Хмельницька міська громадська організація захисту тварин 

"Врятуй життя"
Форма входу
Логін:
Пароль:
Категорії розділу
Вітання [60]
Терміново... [487]
Знайди похресника [3]
новини організації "Врятуй життя" [101]
А в місті... [75]
Мініпритулочок [99]
В Україні... [8]
Стерилізаційний центр "Добро" [32]
Привіт з Німеччини [93]
У світі [8]
Вороги тварин [28]
Тех. піддтримка [6]
ЗМІ повідомляють [14]
Шукають родину!!!!!! [183]
Всяке-всіляке [15]
Дякуємо [286]
Міні-чат
Друзі сайту
Друзі з Німеччини
Вконтакте
Однокласники
Facebook
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Жовтень » 13 » Діти дивились, як помирають собаки...
20:05
Діти дивились, як помирають собаки...
У мікрорайоні Озерна безпритульні собаки помирали у дикій агонії. Це бачили місцеві жителі та діти, яких забирали батьки з дитячого садочка та школи. Лай від болю був чути далеко за межами північного району міста

Справжній шок пережили жителі мікрорайону Озерна 5 жовтня. В обідню пору буквально весь район заполонив собачий гавкіт та скавуління — це помирали безпритульні тварини у дворах, на зупинках та поряд з магазинами.

Дітей не пошкодували

- Це було жахливо. Я навіть не можу підібрати слів. Я живу далеко від того місця, де помирав собака, але чула скавуління тварини навіть крізь пластикові вікна. Їм насипали якоїсь отрути, собаки носилася по колу і самі на собі рвали шкіру до м’яса. Один з них був білим, але від крові став рудим. Весь асфальт - у крові. Жахливе те, що у цей час діти йшли зі школи додому та бачили це. Собаки, які жили у наших дворах, були мирними і нікого ніколи не кусали. Їх трупи знаходили у різних місцях, навіть у дитячому садочку. Цього дня хтось роздавав собакам м'ясо, мабуть, воно було вимочене в отруті, - розповідає жителька Озерної Катерина Добровольська.

- Я спеціально розпитувала людей, хто це зробив, але ніхто не знає. Думаю, це зробили або двірники, або самі жителі мікрорайону. Бачила бідну тварину, спочатку думала, що кісткою подавилася, бігала рятувати, залазила їй у горло. Самій цікаво знати, хто у нас такий жорстокий, - розповідає продавець одного із кіосків Наталя Борисівна.

Повторення сценарію

- Мені здається, що повторюється період, коли було масове отруєння собак весною у Раковому. У нас є свідчення людей та відеозаписи і фотографії тих тварин, як вони мучилися. Я вважаю, що це пішла нова хвиля отруєнь. З приводу тих отруєнь та деяких осіб, які були помічені за жорстоким поводженням з тваринами, зверталися у міліцію, але міліція не реагує. Ми зібрали докази, що тоді тварин труїв "Спецкомунтранс”, але того виявилося замало, щоб довести їхню вину. Ми будемо звертатися у ЖЕКи №3 та №7, до міського голови, до начальника управління житлово-комунального господарства, у міліцію. Дивним є те, що наші чиновники виділяють гроші на стерилізацію, і сума ця немаленька, як написали нам у листі (200 тисяч гривень), а потім просто вбивають. Куди ж вони тоді дівають ті гроші? - запитує голова Хмельницької міської організації захисту тварин "Врятуй життя” Ольга Голова.

Те, що собак отруїли, переконані і у Хмельницькій лікарні ветеринарної медицини.

- До нас привезли двох собак. У них було харчове отруєння, але природу його з’ясувати було неможливо. Зробили декілька уколів та поставили крапельницю. Ті ж собаки, які перед смертю бігали по колу, з’їли якусь отруту, яка вразила центральну нервову систему або одну із півкуль головного мозку, — розповів лікар ветеринарної медици Олександр Міляшкевич.

А що ж міліція?

У міліції про цей випадок ні сном, ні духом. Як сказав начальник центру громадських зв’язків управління Міністерства внутрішніх справ України у Хмельницькій області Віктор Коверзюк, ніхто із правоохоронців нічого і не буде робити. Мовляв, звернень нема, нема і правопорушення. Та й звертатися повинна людина, яка бачила момент отруєння собаки, а не результат. Результатом же є дванадцять закатованих собак. Серед них були стерилізовані та кастровані, а одна мала народити цуценят.

http://vsim.ua/news/10184802

Категорія: ЗМІ повідомляють | Переглядів: 986 | Додав: Viwenka | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 2
1 chibaira   (13.10.2010 20:14) [Матеріал]
Молодец, Олечка, хорошо ты сказала!!! А те кто это сделал пусть горят в аду.

2 Viwenka   (13.10.2010 20:44) [Матеріал]
Спасибо!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]