Хмельницька міська громадська організація захисту тварин 

"Врятуй життя"
Форма входу
Логін:
Пароль:
Категорії розділу
Вітання [60]
Терміново... [487]
Знайди похресника [3]
новини організації "Врятуй життя" [101]
А в місті... [75]
Мініпритулочок [99]
В Україні... [8]
Стерилізаційний центр "Добро" [32]
Привіт з Німеччини [93]
У світі [8]
Вороги тварин [28]
Тех. піддтримка [6]
ЗМІ повідомляють [14]
Шукають родину!!!!!! [183]
Всяке-всіляке [15]
Дякуємо [286]
Міні-чат
Друзі сайту
Друзі з Німеччини
Вконтакте
Однокласники
Facebook
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Вересень » 30 » Відкритий лист
23:16
Відкритий лист
Відкритий лист до керівництва міста Хмельницького, «Спецкомунтрансy",начальникiв міськиx  управліннь екології , благоустрою міста ,контролю за цiнами, ЖКГ ,правоохоронних органів, а також усіх місцевих, обласних і всеукраїнських засобів масової інформації.

Будьмо відвертими… Врешті решт, досить вже навколо себе, cтосовно так званого "Собачого питання" зводити неперелазні мури! Пора вже краще кладки, містки, перелази розбудувати. Бо щоб бути для iншиx зрозумілим, треба спробувати хоча б щось пояснити… То ж до діла.

Будь-ласка, пане Мельнику, Хмельницький міський голово;пане [color=red]Шаповале ,начальникy управління Хмельницького ЖКГ; [color=red]начальнику Хмельницького міського управління екологічної безпеки; пане Вишпольський, начальникy відділу благоустрою міста Хмельницького[/color]; пане Курняку ,директорe ЖКГ «Спецкомунтранс»;прокурорe міста Хмельницького; начальникy Хмельницького міського державного контролю за цiнами; начальники відділень міліцій міста Хмельницького; журналісти ЗМІпроведіть розслідування (службове, адміністративне, кримінальне, журналістське), поясніть, доведіть, порахуйте, покажіть, розтолкуйте нам, хмельничанам, чому?, коли?, з якою метою? відбувається усе тe,що нижче наведене.

Пo-перше</span>,</span>хотілося б отримати детальніші роз`яснення про <span style="color:red">умови угоди, яку було укладено між паном І. Буряковським, власником (чи директором?) сьогоднішнього стерилізатора для бездомних тварин «Добро» і міською владою. Aдже саме з нього почалося у місті виконання Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження».

Згідно з інформацією, яку нам надав пан Савчук, заступник Хмельницького міського голови, та яка періодично публікується в ЗМІ, утримання 50 тварин, ніби-то повністю покладено на приватного підприємця І. Буряковського. Саме тому він отримав земельну ділянку у межах міста, площею 5 гектарів засимволічну oплату 4 000 гривень на місяць. Іншими словами, пан Буряковський забезпечує 50 тварин належними умовами проживання (вольєри належної площі в залежності від кількості тварин, місце сховання від непогоди – приміщення, які обігрівають, або хоча б утепленні будки, мінімум 2-ох разове, відповідно до видових умов, харчування для дорослих собак і кількаразове для цуценят, старих, хворих і післяопераційних тварин; постійний доступ до води; звільнення їх від паразитів; соціалізація,шляхом постійного контакту з людьми; пошук господаря; підготовка до операції та реабілітація після неї). Ще, простіше кажучи, за власні кошти все це будує, ремонтує, шукає, доставляє, оплачує заробітну плату персоналу… І тому HABIT тих 4 000 гривень він …не платить, так?

Натомість, І. Буряковський має величезну ділянку землі, де займається приватною діяльністю і отримує дохід. І чим він більший, тим краще для усіх у місті, бо ж, відповідно, пан Буряковський сплачує більше податків, які підуть на різні проекти Хмельницького, в тому числі на викорінення явища безпритульних тварин гуманним шляхом. І цьому ми також раді.

Пункт угоди, що стосується притулку для безпритульних тварин, між паном Буряковським та міською владою, мабуть, було б добре оприлюднитиі з тією метою, щоб, до прикладу, ми, члени організації «Врятуй життя», як громадський контролюючий орган , чітко знали обов`язки цього підприємця у цьому напрямку і не вимагали від нього більшого, ніж він мусить робити…

По-друге</span>, коли воно є саме так, як сказано вельмишановним паном Савчуком (і описано вище) то питання виникає: чому було виділено кошти з міського бюджету для пана Буряковського? Коли саме? яка сума? для чого саме і на що конкретно(детально і відповідно до фінансових чеків) вона витрачена?

На робочому засіданні Хмельницької міської ради 18 серпня 2010 року Микола Надопта, виконуючий обов`язки начальника управління ЖКГ міста, доповів депутатам про те, що з Хмельницького міського бюджету в цьому році на виконання «Програми етичного ставлення до безпритульних тварин…» було виділено… 200 000 ( !!!) гривень. Перехопило дух, шановні? У нас також, коли ми почули цифри цієі, без сарказму, суперсуми. Алe вже за кілька хвилин у нас ледь не стався інфаркт, бо ж той самий пан Надопта повідомив, що всі ті гроші вже …закінчилися…

Або ми чогось не розуміємо або арифметика управління ЖКГ нам невідома. Враховуючи незаперечний факт того, що лише 26 травня Хмельницький нарешті прийняв новий бюджет на 2010 рік, хотілося б конкретно знати, коли саме (число?) було виділено з міського бюджету 200 000 гривень?

Вкажіть, будь-ласка, шановні, коли ж відбулося оте окреме депутатське засідання?

Далі,кому саме( управлінню ЖКГ, „Спецкомунтрансy „ І. Буряковськoму, ветеринарaм ?), кому вони були адресовані і надійшли? На що саме вони мали витрачатися і були витрачені?

Так, Надопта оприлюднив, що у місті приблизно 2 000 безпритульних собак. І стерилізація однієї коштує 80 гривень. Отже, якщо б всіх тварин було стерилізовано, то це б коштувало 160 000 гривень, тобто 40 000 ще б залишилося і питання розмноження безпритульних тварин було б закрито раз і назавжди. Але за статистикою виконуючого обов’язки начальника управління ЖКГ, у місті було виловлено лише… 196 собак, з яких 113 стерилізовано.

Рахуємо тоді разом:

113 собак х 80 гривень(ціна стерилізації) = 9 040 гривень. О-о, між виділеною сумою і потраченою чомусь невеличка різниця закралася. Всього… 190 960 гривників!..

Подекуди випливає чомусь і інша сума затрат на стерилізацію – 120 грн.

Тож рахуймо тоді витрати з нею :

113 (собак) х 120 грн. (сума стерилізації) = 13 560 грн. було витрачено.

200 000 - 13 560 = 186 440 грн.
Але ж знову ж таки та«невеличка» різничка залишається.

Так, пан Надопта також інформував, що з цієї суми (з 200 000 гривень) частина пішла на ремонт будівлі та розбудову нових вольєрів на орендованій території паном Буряковським. Хвилинку, а хіба це не було обов`язком останнього, чи ми, убогі, знову щось не так зрозуміли? Хай так, нехай ремонтувалися будівлі та будувалися вольєри за кошти бюджету. Врешті-решт, це робилося на благо безпритульних тварин, чим ми щиро тішимося.

Але та сума якось не дає спокою. Невже 6 нових, хай навіть супер-класнихвольєрів коштували 190 960 гривень? З чого ж вони зроблені? Відкрийте, будь-ласка, таємницю складу того дорогоцінного металу… Врешті-решт, ми є також платниками податків і якась копійчина з нашої зарплатні потрапила у ту кругленьку 200 000 суму.

Ой, хвилиночку, вибачте Нас, забудькуватих. То ж 50 000 грн. було витрачено на облаштування стерилізаційноїу стерилізаторі «Добро».50 000 грн. на голі, хай білі, стіни, з вікнами і дверима! Де навіть водогону немає! А опалення буде…..взимку проводитися. Цікаво, білили ті стіни платиновим пилом? Що ж це за ціни такі?

Чи порахуємо інакше.
З моменту прийняття міського бюджету 26 травня 2010 року минуло майже 5 місяців.

Тобто:

200 000 гривень : 5 місяців = 40 000 гривень y місяць.

40 000 гривень : 30 днiв y місяць = 1 330 гривень y дeнь витрачалось на…..

Hа що ж ? Це цікавим буде, мабуть, не лише для нас…

[size=15]По-третє, дуже хочеться зараз перейти на тему «Людський фактор», бо саме він може звести будь-яку найкращу думку нанівець або ж навпаки, з нічого зробити неймовірне.

І кожному з нас аксіомою є те, що ні мер Хмельницького, ні його заступники, ні той самий вельмишановний пан Надопта просто фізично не може щохвилини стояти над працівниками, в обов`язки яких входить відлов та транспортування безпритульних тварин чи опіка над ними. Про це ніхто і не збирається дискусію розпочинати.

Але доведіть нам, будь-ласка, таку теорему, невже працівник „Спецкомунтрансу“ Леонід Китаєвич, без відома
його безпосереднього начальника, приходить в 5 годин ранку на робоче місце, бере самовільно службовий автомобіль „Спецкомунтрансу“ і гасає на ньому ,забиваючи старих і немічних тварин та стріляє отрутою в молодих?
Усі ці 4 роки, тобто 1 460 днів з моменту прийняття Закону України «Про захист тварин…»?

Невже його безпосередній керівник не виписує йому заздалегідь дорожню путівку, в якій зазначається, що той має проїхати з пункту А в пункт Б, а потім назад?

Hе дає талони на пальне?

Hе дає ключа відтієї таємної комірки, вірніше спеціального сейфу для зброї(де зберігатися зброя мусить !!!)?

Hевже не купує завчасно „Дитилін“, виписуючи оплату рахунків буцім-то на якісь мітли, бо ж якось треба підприємству звітувати про витрачені кошти?! А медикаменти, та щей такою кількістю не логічно „Спецкомунтрансу“ купувати.

Невже?..
А чи пан Китаєвич є справжнім начальником цього підприємства і тому нікому непідзвітний? Робить це сам-самісінький, на власний розсуд і за власним бажанням? Принаймі він особистоналіво і направо хвалиться, що накази про вбивство тварин напряму отримує від мера. Про це повідомлялося волонтерами на останньому засіданні депутатського дня 18 серпня. Але це досі ніхто не підтвердив, так саме як і не спростував!

Майже у всіх ЗМІ Хмельницького повідомлялося про незаконні та надзвичайно жорстокі розправи Китаєвича(до того ж публікація в газеті є підставою до порушення адміністративної чи кримінальної відповідальності). Але до сьогоднішнього дня ми не отримали чомусь ніякої відповіді…

Звичайно, ж може бути, що оті наші письмові звернення (У ХКП «Спецкомунтранс», прокуратуру, до пана Мельника та ін.) були оформленні надто примітивно, чи таке інше. Але, як не крути, тоді вони, себто оте кожне звернення (згідно закону України Про звернення громадян. Стаття 5. Вимоги до звернення) мали би бути поверненні заявникові, тобто організації «Врятуй життя», з відповідним роз’ясненням не ПІЗНІШЕ ЯК ЧЕРЕЗ 10 ДНІВ від дня його надходження…Та нема…Нічого…

Жахливим є і те, що працівники «відлову» взагалі не ведуть жодних записів, де, коли, в якому районі, конкретно, будинок, вулиця, а також повний опис собаки, та, після стерилізації її номер кліпси, була виловлена собака. Як так?! Люди (а таких багато) чекають тижнями на появу собаки, яку власноруч віддали «гицелям». А собака в кращому випадку потрапляє до іншого району, а в гіршому…

Собак вивозять хаотично. Після чого, опинившись в незнайомому місці, вони починають боятися, гавкати, бігати, забиватися під кущі, вибігати на дорогу, де в решті решт їх збиває машина…Ось, як все просто… В собаку вкладаються бюджетні кошти саме для цього, шановні? Підводить ж отой людський фактор ?

Мабуть так саме, як і в стерилізаторі «Добро». Загляньте лише знову ж таки у газети ,чи в інтернет! Hевже оті усі незалежно зроблені фотографії – підробка? Як же так раптом yci журналісти різних видань разoмпіддалися пагубному впливу волонтерів та членів організації „Врутуй життя» і постійно фальсифікують“ аплікації“ на тему «нехороший вуйко Ігор…»?

В притулку- стерилізаторі «Добро» собаки, в яких звичайна шкіряна хвороба, яка виліковується за кілька днів, за час перебування у пана Ігоря, доведені до такого стану, що помирають або вимагають лікування місяцями.

Зараз він годує усіх собак...сухим кормом, як ветеринари порадили, звичайно ж. Але в тому "сухому кормі"нема ні грама мяса, бо це лише злаковi добавки для домашніх тварин, якиi рекомендують додавати 1 ну 2 рази на тиждень. Іншими словами, вітаміни, а не основний корм. Це всерівно, що вам, шановні люди, давали б 2 рази в день "Мультівітаміни" і більше нічого їсти.

Собаки голодують. Якби не волонтери, які майже кожного дня за власний рахунок їх годують, то оті 10 нещасних днів собаки, хворі, з розрізаними животами, не вижили б…

На роботу досі пан Буряковський не взяв робітника. Та й де. Бо ж пропонує зарплатню у 750 гривень. Скільки ще пройде часу, коли Ви, шановні, таки змусите пана Буряковського узяти того робітника, який буде все-таки НОРМАЛЬНО годувати собак, прибирати вольєри та виконувати усю таку необхідну зараз для собак у післяопераційний період роботу?!...

До того ж , "Добро",тобто міський стерелізатор, не приймає для стерелізації бездомних тварин від громадян міста, які по суті економлять кошти, які "Спецкомунтранс" потратив би на відлов та транспортування.

Далі , ото жпо-четверте, про здоров ‘я. Як тварин так і людей. Як першим допомагають в «Добрі» ,це лише поодинoкі випадки cеред багатьох... Як це робимо ми, почитайте в інтернеті. І про Страшка (Стасю), і про цуциків з «Добра», і про Султана, і про Рижика… До речі останній, це наша найбільша гордість і медична сенсація - як для лікарів Польщі, так і Німеччини та Австрії. Бо ж його переламаний на дві частини хребет – зрісся, дякуючи нашому догляду. І він знову ходить, бігає усіма 4 лапами!!!

І жоден з нас, якщо ви не помічали, шановні, не є хворим на будь-яку інфекцію, яку передають бездомні тварини. Так само як і жоден ветлікар Хмельницького. Бо ж дотримуємось елементарного: миємо руки перед тим, як їх в такий отвір, як рот, пхати. От і все, і не розказуйте, будь-ласка, оту дурню, що місто ледь не вимирає від отих інфекцій. Гляньте нарешті на так званий полігон відходів, і куди оті всі води з нього течуть? Думаємо, з німецького унітазу воду можна не кипяченою пити , а от з Хмельницького водогону? Так, рекомендується кип’ятити… Врешті-решт, це ще треба подумати, хто кому різну заразу передає: тварини людям, чи…

Один анекдот: на уроці природознавства вчителька пояснює, що тварин не бажано цілувати, бо це може стати причиною передачі хвороби. Вовчик тягне руку. «Я хочу один приклад привести. Я знаю…» .
«Будь-ласка», - пропонує вчителька.
Вовчика: «В моєї бабусі був папуга, і вона його постійно цілувала.»
«І що ж сталося?» - допитується вчителька.
Вовчик -компетентно: «Папуга здох…»

Далі. Куди діваються трупи «прибраних» дитиліном собак? Всі подейкують про якийсь могильник, в якому органічні відходи (нормальними словами – закатовані , а той подекуди напівживі тварини) УТИЛІЗУЮТЬСЯ. Туди ж, до речі, скидають частини людських тіл (після операції, ампутації, абортів..). Хотілося б хоча раз побачити, що то воно таке, отой могильник? І наскільки добре утилізується там усе? До того ж, чи дійсно він не складає абсолютно ніякої загрози зараження інфекційними захворюваннями? Коли там нема чого приховувати, то чому ж отой могильник ніхто не бачив?

А зараз про те, чим нам постійно «Cпецкомунтрансівці» та інші посадовці погрожують. Отож по -п’яте. Рідні наші, градоначальники, що хочемо вам сказати: ви про це тільки думати почали, а ми робимо вже…роками! А саме - роками ми чіпляємо на вуличних собак нашийники і на них весь час пишемо свої номери телефонів(на випадок, що якщо з твариною біда станеться, добра душа знатиме до кого звернутися по допомогу). Тобто кожен з нас із задоволенням несе відповідальність за цих тварин і впевнений, як у собі самому, що вони – адекватні! Ви ж махаєте нам вказівними пальчиками, мовляв, чого ж не берете на себе відповідальність про цих бездомних агресорів, ось видамо закон, що притягує до відповідальності власників собак (якщо останній когось покусав), тоді всі ви замовкнете, бо відповідальності боятиметесь…

Таж на здоров’я…Видавайте отой закон вже. Бо дійсно вже пора власників агресивних тварин до відповідальності
притягнути
. До речі, чимало з них( загляньте знову ж таки у наші Хмельницькі ЗМІ) займають у місті високу посаду і відверто говорять про це, коли люди обурюються агресивністю їхньої тварини (наприклад відео 19.08.2010 «Хмельничан атакують собаки»?) А чому ж їх, тобто вас не притягнути до відповідальності?

Шосте і дуже неприємне. Для всіх. Ми хочемо конкретно знати і бачити копії документів про здачу ЖКГ «Спецкомунтранс» зброї до відповідних правоохоронних органів міліції. Так само вимагаємо публікації копії акту прийому вищезгаданої зброї правоохоронцями! Bідгукніться, шановні, яке саме відділення – Центральне, Міське, Зарічанське, Південно-Західне має цей акт?

А як же інакше? Коли вже 4 роки заборонено умертвляти вуличних тварин, то де ж та зброя, яку «Спецкомунтранс» звичайно ж придбав ще раніше, легально. Між іншим, відписка, типу того, що даний акт за строком давності було знищено не підходить. Терміни зберігання цих документів не нам вам цитувати. Якщо даних актів не існує, то чому….працівники „Спецкомунтрансу“ НЕЗАКОННО володіють зброєю (і чи однією)?

Сьоме. Шановні посадовці. Ви - насамперед гаранти і захисники законів України. Так? То чому постійно скиглите, мовляв, в інших містах взагалі цей закон („Про захист тварин“) не виконують, ми стільки всього для виконання закону робимо, а нам ніхто не дякує? Дякувати? За сомо собою зрозуміле? За дотримання і виконання законів? А що, вони пишуться лише для простих смертних, не для кожного? Хто відноситься до розряду державних службовців не зобов’язаний Закони України виконувати та поважати?

Восьме. У травні цього року ЄС зробив Україні знову крок на зустріч. Розробив і передав українській владі план економічно – політичних реформ, який потрібно за 1,5 року виконати, тоді Україну впустять у зону вільних торгових стосунків з ЄС. Одним з пунктів того плану – прийняття національної стратегії розвитку оточуючого середовища, яка вимагає проведення реформ у економічно – екологічній сфері. І це ЄС готовий підтримати…фінансово. Простіше кажучи, чому б нашому місту не звернутися до ЄС з проханням підтримати програму гуманного регулювання кількості бездомних тварин та розбудову притулку для них? Це вам неодноразово пропонували наші німецькі партнери…І вони готові також допомогти…Проявіть ініціативу, чи хоч поцікавтеся, як це зробити…Не варто? Не потрібно? Байдуже?

Дев’яте. Цікавим є такий факт що наше славне місто не має чомусь державної МІСЬКОЇ клініки ветеринарної медицини, як наприклад клініка РАЙОННА, що знаходиться у с.Шаровечка? До речі, ціни там набагато дешевші, аніж у приватній…Невже наше місто не повинно мати свою ДЕРЖАВНУ міську ветеринарну клініку?...Певно і безпритульних собак
було б дешевше лікувати у державній…

Десятеі останнє. Принаймні у цьому листі – зверненні.
Якось наш вельмишановний міський голова Мельник дуже розумно сказав: «Якби кожна хмельницька сім’я взяла собі хоча б одну вуличну тварину, то б проблема вуличних тварин у нас не існувала більше!»
В цьому ми Вас, пане мере, дуже підтримуємо! Цьому дякуємо! Надіємось, що хтось із посадовців розпочне оту практику одомашнення бездомних тварин. І його приклад, стане, дійсно заразним. То хто з вас перший?

А відповіді на всі ці 10 запитань, надіємося, дійсно стануть містками розуміння та єдності.
Отож будьте відвертими
…[/size]

Правління Громадськoї
організації захисту тварин
"Врятуй життя" 29.09.2010 р.

Категорія: А в місті... | Переглядів: 929 | Додав: Полинка | Рейтинг: 5.0/11
Всього коментарів: 1
+1   Спам
1 Dzvinka   (06.10.2010 21:14) [Матеріал]
вот і вирішили... скоти angry
нема собак - нема проблем... уроди angry

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]