Хмельницька міська громадська організація захисту тварин 

"Врятуй життя"
Форма входу
Логін:
Пароль:
Категорії розділу
Вітання [60]
Терміново... [487]
Знайди похресника [3]
новини організації "Врятуй життя" [101]
А в місті... [75]
Мініпритулочок [99]
В Україні... [8]
Стерилізаційний центр "Добро" [32]
Привіт з Німеччини [93]
У світі [8]
Вороги тварин [28]
Тех. піддтримка [6]
ЗМІ повідомляють [14]
Шукають родину!!!!!! [183]
Всяке-всіляке [15]
Дякуємо [286]
Міні-чат
Друзі сайту
Друзі з Німеччини
Вконтакте
Однокласники
Facebook
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Листопад » 25 » Звернення до Прокуратури м.Хмельницького проти Китаєвича
21:29
Звернення до Прокуратури м.Хмельницького проти Китаєвича
ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ ЗАХИСТУ ТВАРИН
«ВРЯТУЙ ЖИТТЯ»
29000, м.Хмельницький, вул.М.Залізняка,30, кв.85, тел. 0979514415, 0682021317
E-mail:save_a_life@ukr.net

25.11.2010 № 09/10
На №___від___
Прокуратура м.Хмельницького
29000, вул. Пилипчука, 28
(0382) 764447

ЗВЕРНЕННЯ

Шановний Прокуроре м. Хмельницького. На адресу нашої організації неодноразово надходили скарги на протиправні дії працівника ХКП «Спецкомунтранс» Китаєвича Леоніда. Даний працівник являється членом бригади відлову безпритульних собак, яка займається виловом, доставкою в притулок «Добро», потім у ветлікарню на стерилізацію, що знаходиться у м-ні Раково, потім знову у притулок та, нарешті, після періоду післяопераційної реабілітації, випуском уже стерилізованої та щепленої собаки на попереднє місце її існування (місце, в якому вона була виловлена). Такі дії дана бригада ПОВИННА виконувати згідно «Програми етичного ставлення до безпритульних собак та регулювання їх чисельності гуманним шляхом у м.Хмельницькому» та Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження».
Доводимо до Вашого відома, що насправді Програма стерилізації собак (як єдина програма, припустима для країни, що бачить своє майбутнє у інтеграції до ЄС) почала фактично діяти цього року. На даний момент є всі передумови для її успішного виконання, а саме: Хмельницька ветлікарня (ПП Завроцький) виконує стерилізацію собак, притулок «Добро» надає вольєри для їх післяопераційного утримання, харчування, ХКП «Спецкомунтранс» виконує транспортування, а також вилов собак та їх повернення. У притулку «Добро» ветлікар здійснює огляд собак та їх щеплення проти сказу. Всі ці факти є передумовами успішного ефекту та поступового зменшення явища безпритульних собак саме ГУМАННИМ методом. Однак, запорукою успіху є те, що всі ланки (відлов (фіксація місця) – притулок – ветлікарня стерилізація – притулок - щеплення – випуск на попереднє місце) будуть працювати злагоджено та правильно.
Нажаль, робота бригади відлову ставить під питання успішність всієї програми. А на неї витрачаються великі кошти з нашого бюджету. Для прикладу, операція зі стерилізації собаки (сука) коштує 200 – 250 грн. Це не враховуючи витрат на годування, транспортування та ін. Тому, пане Прокуроре, Ви можете оцінити важливість (навіть з економічної точки зору) ретельного виконання своїх обов’язків усіма ланками, які задіяні у виконанні програми.
Працівник бригади пан Китаєвич був неодноразово помічений за надзвичайною жорстокістю до тварин. Мало того, він під прикриттям стерилізації, обманом забирав собак, навіть напівдомашніх у їх господарів, при цьому холоднокровно вбиваючи. Зараз волонтери та члени нашої організації змушені кожного дня їздити з цим «цінним» працівником, оскільки без присутності таких людей він продовжує і надалі свої вбивства. Протягом двох місяців цей контроль здійснюють волонтери. За цей період вони неодноразово помічали що Китаєвич абсолютно не вміє виловлювати собак. Спіймати ручну собаку не складе проблеми ні для кого. А от під час роботи з більш дикими чи наляканими собаками пан Китаєвич повністю показує свій «професіоналізм». Прикладом може бути випадок коли на очах в десятка людей у притулку «Добро» Китаєвич петлею для ловлі собак розірвав ручній собаці рот. Бідолашна тварина залила кров’ю усе навколо. І після того випадку не підходить до людей ближче 20 метрів. Таких випадків безліч. Цей працівник неодноразово отримував догани. Однак і зараз продовжує порушувати Закон.
23.11.10 та 24.11.10 ані волонтери, ані члени нашої організації не були присутніми при роботі бригади відлову. І ось результат – були вбиті 3 собаки. Одна з яких була вбита прямо на центральній вулиці (вул. Кам’янецька, біля Храму) лише за те, що не давалася в руки (це й не дивно). Це було на очах у десятка людей. Біля Хмельницької Обласної лікарні Китаєвич усипив собаку, ніби то з «дозволу» жінки, яка її годувала. Однак, згідно Закону України про захист тварин від жорстокого поводження та Програми етичного ставлення такі «умертвіння» повинна проводити ветлікарня за показниками здоров’я тварини!!!
Пане Прокуроре, дані протизаконні дії є не просто прямим порушенням, вони ще й є моральним злочином! Що ми залишимо своїм дітям, якщо вбивство стане нормальним, законним явищем у нашому житті??? Прошу Вас розібратися у даній ситуації.
До звернення додаємо 2 скарги на протиправні дії Китаєвича (копії), що надходили на адресу нашої організації від мешканців нашого міста.
Просимо Вас надати нам письмову відповідь у терміни, визначені законодавством України.

З повагою, Правління ГО захисту тварин «Врятуй життя»

Категорія: Вороги тварин | Переглядів: 1610 | Додав: chibaira | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]